Uitleg voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een leuke baan? Wil jij werkgevers in de regio laten zien wat je in huis hebt? Meld je dan aan voor de LinkedIn-groep 'Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland: 

https://www.linkedin.com/groups/9032108/

Hier brengen we werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Deze LinkedIn-banenmarkt wordt georganiseerd door Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland.  

Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland

Als lid van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland’ kom je op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers uit de regio. Tijdens de banenmarkt kun je online jouw oproep met (video)pitch of cv delen. Direct reageren op een vacature kan natuurlijk ook. 

Hoe kan ik me voorbereiden op deelname?

  • Zorg dat je LinkedIn profiel goed op orde is of maak een profiel aan. 
  • Schrijf je in als lid op de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland‘.
  • Zorg voor een krachtig cv in een duidelijke opmaak.
  • Denk na over jouw oproep, schrijf alvast een korte, duidelijke en wervende tekst. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden?
  • Extra opvallen? Neem een video op waarin je je voorstelt en vertelt wat je zoekt. 
  • Denk goed na over wat jij online over jezelf wilt delen. Wees je bewust van privacygevoelige informatie, zoals jouw contactgegevens.

Aanmelden is makkelijk

Wil je op meedoen? Meld je dan aan als lid:

  • Zorg dat je een LinkedIn-account hebt (aangemaakt) en log in op LinkedIn.
  • Zoek in het zoekveld naar ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland’ of ga direct naar de pagina: https://www.linkedin.com/groups/9032108/ 
  • Op de pagina klik je vervolgens op ‘lidmaatschapsverzoek’.
  • Je krijgt binnen 24 uur bericht wanneer je lid bent geworden van de groep.

Veelgestelde vragen

Kan ik direct contact opnemen met werkgevers?
Je kunt tijdens en na de Online Banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de werkgevers die een vacature hebben gepost. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de werkgever aangeeft in zijn of haar bericht.

Waarom moet ik de pagina verversen?
Tijdens de Online Banenmarkt raden we je aan om regelmatig de pagina te ‘verversen’. Er komt immers een grote stroom berichten op gang die je niet wilt missen! De pagina verversen kan met F5 (of ⌘+R bij Apple), of klik opnieuw op ‘Discussie’.

Wat gebeurt er met de oproep die ik geplaatst heb?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de door jouw geplaatste oproep en de opvolging van eventuele reacties daarop. Onze consulenten kijken tijdens de Online Banenmarkt mee met de geplaatste vacatures en oproepen. Zien zij een geschikte vacature voor je? Dan laten ze je dat weten en bemiddelen ze als dit wenselijk is.

Hoe plaats ik een oproep tijdens de Online Banenmarkt?
Tijdens de Online Banenmarkt kun je oproepen plaatsen. Dit kan alleen als je lid bent van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland‘. 

- Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’.
- Schrijf of plak hierin jouw korte, duidelijke en wervende oproep. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden?
- Voeg je cv toe.
- Plaats onderaan hashtags i.v.m. de vindbaarheid van je post, zoals bijv. #cv #functienaam #parttime #mbo.
- Geef aan hoe werkgevers contact met je kunnen opnemen.
- Je kunt een foto of video toevoegen of wijzigen via de icoontjes onderaan.

Klaar? Klik op ‘Plaatsen’ om je oproep te delen. Deelnemers aan de Online Banenmarkt kunnen nu reageren.
Foutje gemaakt? Geen probleem! Je kunt je bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven.

Ik kan zelf geen oproep plaatsen, wat nu?
Wil je een oproep plaatsen, maar ben je zelf niet in de gelegenheid tijdens de Online Banenmarkt? Overleg dan met je contactpersoon bij UWV, gemeente of Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. 

Hoelang blijven vacatures en oproepen online staan?
Geplaatste vacatures en oproepen blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. 

Is er een vervolg na de banenmarkt?
Na de banenmarkt horen we graag hoe het gegaan is. Heb je reacties gehad op je oproep? Ben je ergens op gesprek geweest? Heeft het geleid tot een baan?  Deze follow-up is belangrijk om het effect van de banenmarkt te meten en tevens een feedbackmoment. Jouw ervaringen gebruiken we graag voor de organisatie en verbetering van de volgende banenmarkt. 

Hoe kan ik geschikte vacatures vinden tijdens de Online Banenmarkt?
Je kunt natuurlijk alle bijdragen tijdens en na de Online Banenmarkt bekijken. Dit kost je echter veel tijd. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina.  Met specifieke hashtags kunt je vacatures filteren die relevant voor je zijn. Zoek je een baan als kok? Je typt in het zoekveld dan bijvoorbeeld #vacature #arnhem #kok.

Verdere instructies en tips voor het gebruik van hashtags worden enkele weken voorafgaand aan het event gedeeld op de LinkedIn-pagina van de Online Banenmarkt. Op deze manier wordt het zoeken veel makkelijker! 

Kan iedereen mijn reacties lezen? 
Ja, dit is een open groep, waardoor commentaren te lezen zijn door deelnemers, maar ook door je eigen netwerk. 

Veel succes!

Cookie-instellingen