‘Ik kom lachend binnen, en ga lachend naar huis’Melvin Dekker – koerier Koskamp Automaterialen

Rob: ‘Eigenlijk ben je continu Harrie. Dat staat nooit uit'.

Koskamp Automaterialen in Arnhem besteedt veel aandacht aan banen voor speciale doelgroepen. Vestigingsmanager Rob Schraven vertelt: 'Mijn team is onderverdeeld in onder andere kwetsbare ouderen, Wajongeren, schoolverlaters en reguliere medewerkers. Als leidinggevende wil je goed met deze talenten om kunnen gaan. Je moet voor ze openstaan, kijken wat ze wel kunnen, in plaats van naar de beperkingen. Het draait om positieve aandacht en goede begeleiding. Daarom heb ik samen met collega's de HARRIE training gevolgd'.

Wat is een Harrie? Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Om dat goed te doen kunnen werknemers een Harrie-training volgen. Harrie staat voor Hulpvaardig Alert Realistisch Rustig Instruerend en Eerlijk.

Aandacht
'Als je Harrie bent ga je meer nadenken over hoe je iets brengt', vertelt Rob. 'Maar eigenlijk gaat het na een tijdje vanzelf, stapsgewijs een vinger aan de pols houden. Aandacht hebben voor de ander. Bijvoorbeeld opletten hoe iemand binnenkomt, de uitdrukking en het gedrag. We werken daarvoor met een balanskaart, een van de tools uit de training'.

Melvin Dekker is koerier bij Koskamp. 'Als een Wajonger die gewoon kon werken, heb ik 10 jaar thuisgezeten', vertelt hij. 'Nu werk ik hier alweer bijna 2 jaar. Via het UWV kwam ik bij het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland terecht. Daar heb ik aangegeven dat ik graag op de weg zit en als chauffeur wilde werken. Zij hebben deze baan voor mij gevonden'.

'Als je Harrie bent ga je meer nadenken over hoe je iets brengt', vertelt Rob.

 

Begeleiding
'Het werk bij Koskamp is voor mij gelukkig erg gestructureerd en ik krijg goede begeleiding', zegt Melvin. 'Rob is erg duidelijk en soms wat streng, maar altijd rechtvaardig. Als ik mijn werk goed doe en bijvoorbeeld werk van andere oppak, geeft Rob mij zeker complimenten'. 'En hij zegt dat ik altijd lachend binnenkom en lachend naar huis ga. En dat is ook zo'.

Op de vraag op Rob anderen aanraadt Harrie te worden reageert hij enthousiast: 'Absoluut. Je leert ervan als manager en voor je bedrijf is het een hele mooie actie om met deze groep medewerkers te werken. Zo haal je er voor beide partijen hele goede dingen uit!'

Meer informatie over de Harrie training
 

Cookie-instellingen