Stage- en Banenfestival VSO PRO Entree 1 februari 2024

ProfielfotoMarieke Wolthuis 29-11-2023 1783 keer bekeken 0 reacties

Werkgevers in Midden-Gelderland opgelet! Wilt u jongeren in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (Vso), Praktijkonderwijs (Pro) en Entreeonderwijs laten kennismaken met stages en banen binnen uw onderneming of organisatie? Kom dan naar het Stage- en Banenfestival in GelreDome Arnhem.

Kansen op de arbeidsmarkt
Op donderdag 1 februari 2024 organiseren wij een Stage- en Banenfestival voor jongeren op het Voortgezet Speciaal Onderwijs (Vso), Praktijkonderwijs (Pro) en Entreeonderwijs in Midden-Gelderland. Jongeren bezoeken samen met hun school en begeleiders dit festival in het kader van arbeidsmarktoriĆ«ntatie. Op deze manier willen wij samen met u als werkgever jongeren een betere startpositie op de arbeidsmarkt bieden. 

Werven van jongeren
Als werkgever bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het festival. Het biedt een extra mogelijkheid om jongeren kennis te laten maken met uw onderneming of organisatie en tevens te werven voor stages, banen en/of BBL-werkplekken binnen uw onderneming. Deelname is gratis. 

Doe-activiteiten
Op het festival willen wij jongeren op een praktijkgerichte manier laten kennismaken met uiteenlopende beroepen en functies. Wij vragen werkgevers daarom een doe-activiteit en/of praktische of interactieve workshop te organiseren waar de jongeren aan deel kunnen nemen. Iedere werkgever krijgt een stand en de ruimte om dit in te vullen. Ook zijn er buiten op het terrein mogelijkheden om een doe-activiteit te organiseren. 

Kennissessies voor werkgevers
Na afloop van het Stage- en Banenfestival kunnen werkgevers ervoor kiezen een kennissessie te volgen. Tijdens twee kennissessies komen thema's aan bod die u informeren en ondersteunen bij het aannemen van jongeren op het Vso, Pro en Entreeonderwijs, met als overkoepelend thema: 'De wereld van kwetsbare jongeren en de rol van werkgevers.'

Kennissessie 1) 
Jongeren zijn de toekomst voor werkgevers.

Kennissessie 2) 
Een vso-pro leerling biedt jouw bedrijf mogelijkheden.

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor de kennissessies. 


Programma

08.30 uur   Ontvangst werkgevers en opbouw stands
09.30 uur   Ontvangst jongeren

10.00 uur   Opening door wethouder Mark Lauriks
10.00 uur   Start Stage- en Banenfestival
14.00 uur   Einde festival voor jongeren

14.00 uur   Netwerken | Hapje en drankje 

14.45 uur   Kennissessie 1 
15.30 uur   Kennissessie 2 

16.30 uur   Einde 


Datum en locatie
Het Stage - en Banenfestival vindt plaats op donderdag 1 februari 2024 van 10.00 uur tot 16.30u in het GelreDome in Arnhem. U wordt ontvangen bij de hoofdentree van het GelreDome - Batavierenweg 25 Arnhem. Het festival en de kennissessies vinden plaats op de 2e en 3e verdieping van het GelreDome. In samenwerking met Buitenpoort Catering verzorgen wij tijdens deze dag eten en drinken voor u. 

Aanmelden Festival en Kennisessies
Om deel te nemen aan het Stage- en Banenfestival en de Kennissessies vragen wij u onderstaand formulier in te vullen. Eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar info@wsp-mg.nl. 

 

Cookie-instellingen