Gratis trainingen en webinars over preventie huiselijk geweld en kindermishandeling

13-04-2023

De wet Verplichte meldcode verplicht iedere zorgaanbieder tot het hebben van een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling (hierna: meldcode). Doel van de meldcode is dat signalen van huiselijk geweld in alle vormen tijdig worden opgemerkt.

Het signaleren van alle vormen van huiselijk geweld is onderdeel van het werk van alle zorgverleners. De meldcode helpt om op een zorgvuldige wijze te handelen en de cliƫnt en zijn naasten met respect, maar op doortastende wijze te helpen.

In dat kader faciliteren de gemeenten in de regio Centraal Gelderland en Achterhoek professionals in zorg, welzijn, onderwijs, veiligheid met gratis trainingen en webinars over huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook dit jaar hebben we weer een divers en breed preventief trainingsaanbod. De trainingen en webinars worden verzorgd door EC-S, Fabriek69 en Nul23. In de trainingen worden (praktische) tools en inzichten gegeven over onderwerpen zoals huiselijk geweld, kindermishandeling, ouder(en)mishandeling, vormen van schadelijke traditionele praktijken en de stappen uit de meldcode. Dit gebeurt op een interactieve wijze, zodat vragen kunnen worden gesteld over het specifieke onderwerp.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer in de flyer.

Wilt u op de hoogte blijven van de scholingsagenda? U kunt zich aanmelden voor de agenda via website. Op de website kunt u zich ook inschrijven voor training(en).

Cookie-instellingen